Навіны | Палітыка цэнтра | Гісторыя цэнтра | Кантакты | Звароты | Адміністрацыйныя працэдуры     ВЕРСИЯ ДЛЯ СЛАБОВИДЯЩИХ   RU | BY

 

Графік правядзення "прамых тэлефонных ліній"

 

Анкета
задаволенасць
заказчык

 

Праекты МДС

 

Рэестр прадукцыі, забароненай да ўвозу

 

Супрацьдзеянне карупцыі

 

Пераход на экалагічна бяспечную ўпакоўку

 

Інфармацыя па правядзенні уваходнага кантролю кабельна-правадніковай прадукцыі

 

Структурная схема
РУП "Баранавіцкі ЦСМС"

Аб увядзенні стандартаў на праграмы папярэдніх умоў па бяспецы харчовай прадукцыі

З 20.03.2019 у Рэспубліцы Беларусь упершыню ўведзены ў дзеянне стандарт СТБ ISO / TS 22002-32018 «Праграмы папярэдніх умоў па бяспецы харчовай прадукцыі. Частка 3. Сельская гаспадарка», які вызначае асноўныя патрабаванні да гігіенічнай асяроддзі арганізацый.

Бяспека прадуктаў харчавання - гэта агульная мэта і таму яна павінна быць забяспечана на ўсіх стадыях харчовай ланцугу, паколькі змест і вырошчванне жывёл на фермах і вырошчванне сельскагаспадарчых культур аказваюць асаблівую ўплыў на бяспеку харчовай прадукцыі.

Уведзены стандарт выкарыстоўваецца і ў дачыненні да вырошчвання сельскагаспадарчых культур (збожжавыя, садавіна, гародніна і інш), жывёлагадоўлі (вырошчванне буйной рагатай жывёлы, птушкі, свіней, рыбы і т. п.) і абыходжання з прадукцыяй жывёльнага паходжання (напрыклад, малако, яйкі), але не распаўсюджваецца на такія віды дзейнасці, як збор і перапрацоўка дзікарослых пладоў, гародніны і грыбоў, рыбалоўства, паляванне, якія не адносяцца да арганізаванай сельскагаспадарчай дзейнасці і ўключае ўсе аперацыі, звязаныя з вытворчасцю сельскагаспадарчай прадукцыі (Сартаванне, Ачыстка, ўпакоўванне неапрацаванай прадукцыі, вытворчасць кармоў для ўласных патрэб арганізацыі, транспортировочные працы на тэрыторыі арганізацыі і інш.).

Стандарт апісвае патрабаванні да менеджменту праграм папярэдніх умоў( ППУ), з дапамогай якіх арганізацыя здольная ліквідаваць або знізіць небяспекі да прымальнага ўзроўню і забяспечыць вытворчасць бяспечнай прадукцыі. ППУ-гэта асноўныя ўмовы і дзейнасць, неабходныя для падтрымання гігіенічнай асяроддзя ў харчовай ланцугу, прыдатнай для вытворчасці, апрацоўкі і пастаўкі бяспечнай канчатковай прадукцыі і гатовай харчовай прадукцыі. Такім чынам, ППУ з'яўляюцца важным і адказным элементам сістэмы менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў на прадпрыемствах.

З 1-га верасня 2019 года будзе ўведзены ўпершыню іншы стандарт СТБ ISO / TS 22002-6-2018 «Праграмы папярэдніх умоў па бяспецы харчовай прадукцыі. Частка 6. Вытворчасць кармоў і кармоў для непрадуктыўных жывёл» і распаўсюджвацца на арганізацыі, якія займаюцца вытворчасцю, захоўваннем, транспартаваннем (пастаўкай) кармоў і кармоў для непрадуктыўных жывёл, а таксама матэрыялаў, прызначаных для выкарыстання пры вытворчасці такіх кармоў.

СТБ ISO / TS 22002-6-2018 могуць прымяняць усе арганізацыі, якія ўдзельнічаюць у вытворчасці і/або пастаўцы кармоў, у тым ліку для непрадуктыўных жывёл. Вытворчасць кармоў-гэта пачатковы этап у «ланцужку бяспекі» пры вытворчасці харчовых прадуктаў, таму дадзены стандарт надзвычай важны.

Вышэйпаказаныя стандарты ствараюць аснову для ўкаранення ППУ ў арганізацыях, ацэнку патрэбнасці ў іх, выбар мер для задавальнення гэтых патрэбаў і вядзенне неабходнай дакументацыі. СТБ ISO / TS 22002-6-2018 і СТБ ISO / TS 22002-32018 ідэнтычныя міжнародным стандартам: ISO/TS 22000-6-2011 і ISO / TS 22000-6-2018 і ў выпадку іх прымянення забяспечаць арганізацыям адпаведнасць выпускаемай сельскагаспадарчай прадукцыі міжнародным патрабаванням, а для Рэспублікі Беларусь будуць служыць адным з фактараў устойлівага развіцця нацыянальнай эканомікі, гандлю і турызму, спрыяючы забеспячэнню харчовай бяспекі.

Twitter

Наша погода:

Наша погода